dentib_logo_1-3_color

INVISALIGN folije za ispravljanje zuba

"Postavljanje folije za ispravljanje zuba."

Invisalign folije za ispravljanje zuba, tzv. zubni alajneri, su folije čija je svrha otklanjanje nesavršenosti zuba.

Invisalign folije postoje dve decenije i kao moderno terapijsko sredstvo imaju za cilj da otklone sve nepravilnosti zagrižaja i položaja zuba. Njihova praktičnosti ih čini izuzetno atraktivnom alternativom, jer na vrlo lagan i neprimetan način otklanjaju sve manje nepravilnosti.

Folije za ispravljanje zuba potpuno su providne, otuda i naziv “Invisalign”, zbog čega su i čest izbor pacijenata. Takođe su lake za održavanje. Nose se preko 20 sati dnevno i tokom jela se skidaju da bi se smanjila mogućnost pojave kamenca, upale desni,  kao i pucanja samih alajnera.

Vrlo je bitno naglasiti da folije ne prave smetnju u govoru, što je samo još jedna prednost u nizu.

"Invisalign folija za ispravljanje zuba u ustima."


Od čega se izrađuju Invisalign folije?

Izrađuju se od tankog i providnog medicinskog poliuretana. Radi se o laganoj plastici koja se praktično ne oseća na zubima.

Izrada folija se vrši kompjuterski i najčešće se izrađuje set od bar tri folije koje su dovoljne za nameštanje jednog zuba. Ukoliko je slučaj kompleksniji, onda se izrađuje više setova folija.

Velika prednost folija leži u tome što one usmeravaju ravnomernu silu na celu površinu zuba, dok bravice vrše usmeravanje samo na jednu tačku.

"Izgled providne Invisalign folije za ispravljanje zuba."

Koliko traje tretman Invisalign folijama?

Tretman folijama uglavnom traje od 6 do 12 meseci, u zavisnosti od kompleksnosti slučaja.
Prvi rezultati su vidljivi već nakon nošenja prvog seta folija. Jedan set se sastoji od 6 pari alajnera koji se menjaju u periodu od 7 do 14 dana.

Tretman folijama najčešće traje od 6 do 12 meseci, u zavisnosti od kompleksnosti slučaja.

Kome se preporučuju folije za ispravljanje zuba?

Preporučuju se kod sitnih nepravilnosti i lakših slučajeva, najčešće kod ispravljanja prednjih zuba, a takođe i kod nepravilnosti srednje težine.