dentib_logo_1-3_color

Proteza za zube radi više od ispravljanja zuba

proteza za zube

Kada čujete reč “proteza za zube”, verovatno pomislite na stomatološki tretman koji će ispraviti zube. Iako je ovo apsolutno tačno, ortodontski tretman protezom pruža i druge važne prednosti koje se često previđaju. Pravilno poravnati zubi mogu da pomognu u poboljšanju izgleda i povećanju samopouzdanja pacijenta. Da li ste znali da pogrešno poravnati zubi koji se ne ispravljaju mogu da izazovu veće probleme tokom vremena? Zubi koji su pravilno poravnati imaju smanjen rizik od budućih stomatoloških problema i lakši su za održavanje sa vašim rutinama oralne higijene četkanja i konca.

Evo nekoliko ne-kozmetičkih prednosti koje proteza pruža:

Proteza za zube poboljšava svakodnevne higijenske navike

Kada su vam zubi ravni, lakše ih je očistiti jer vaša četkica za zube i konac mogu bolje da dosegnu sve površine. Kada su zubi prepuni i preklonjeni, često postoje oblasti koje se ne mogu održavati svakodnevnim higijenskim navikama.

Proteza za zube poboljšava dugoročno oralno zdravlje

Budući da pravi zubi olakšavaju pranje i koncem, manje su skloni višku nakupljanja kalkulatornih naslaga i tartara. Višak nakupljanja vremenom može dovesti do bolesti desni poznate kao parodontocis i rezultirati gubitkom kostiju oko zuba, možda čak i gubitkom zuba u poodmaklim stadijumima bolesti. Zubi koji su pravilno razmaknuti i poravnati pomoći će vam da cela usta ostanu zdravija.

proteza za zube
proteza za zube

Korekcija nepravilno izbalansiranog zagrižaja je jedna od najodgovarajućih funkcija proteze. Pravilno poravnavanje preklinjanja, poda, unakrsnog ujeda i sl., može pomoći u sprečavanju budućih problema kao što je prekomerno nošenje na površinama zuba, a u ekstremnim slučajevima može sprečiti gubitak zuba.Iako su manje česti, ispravljanje zuba i poboljšanje ujeda pacijenta ortodontičnim tretmanom može pomoći da se postave stadijumi za bolje rezultate u drugim procedurama kao što su protodontski rad koji uključuje krune, venere, mostove ili implante. Razgovarajte sa stomatologom o tome kako ortodontski tretman može da pomogne u poboljšanju celokupnog zdravlja vaših usta.