Šta su Non-prep viniri (Luminiri) i kome su namenjeni?

Non-prep viniri, odnosno Luminiri, postali su jedno od vodećih brzih i efikasnih estetskih rešenja kada je reč o razmaknutim i iskrzalim zubima, kao i o brzom, trajnom korigovanju boje i oblika zuba. Postavka Non-prep vinira (luminira) ne zahteva skidanje gleđi sa zuba kao kod ostalih faseta. Proces je jednostavan i bezbolan.

Fenomenalno rešenje koje je od nedavno na tržištu, Non-prep vinire gotovo sve savremene stomatološke ordinacije preporučuju svojim pacijentima. Budući da je ovo rešenje još brže i potpuno neinvazivno, ova metoda restauracije zuba postala je sve popularnija širom sveta.


Koliko je potrebno odvojiti vremena za postavljanje Nop-prep vinira?

Za postavljanje Non-Prep vinira dovoljna su dva dolaska u stomatolšku ordinaciju Dentib. Tokom prve posete uzimamo otisak vilice, pravimo fotografiju osmeha i njenu analizu.

U toku naredne posete pacijenta pristupa se cementiranju ljuspica i tretman je gotov.

" Mock-up za Non-Prep vinire, luminire."

Koja je razlika između luminira i vinira?

Osnovna razlika je u materijalu od koga su napravljeni. Luminiri odn. Non-prep viniri, izliveni su od specijalne vrste porculana koja ih čini jačim i izdržljivijim a ujedno i tanjim od klasično napravljenih keramičkih vinira.

Najveća prednost je što luminiri ne zahtevaju prethodnu obradu zuba (korekcije su minimalne) i ne zahtevaju pripremu. Samim tim je skidanje luminira sa zuba reverzibilna procedura dok kod vinira to nije slučaj. Skidanjem luminira ponovo ostavljamo naše prirodne zube. Moguće je i stavljati ih preko postojećih krunica kako bi dobili uniforman izgled.