dentib_logo_1-3_color

STOMATOLOŠKI PREGLED

stmatološki pregled

Šta očekivati na stomatološklom pregledu

Većina ljudi je upoznata sa tipičnim stomatološki pregled. Važno je redovno posećivati stomatologa kako biste bili sigurni da su vam zubi zdravi, kao i da biste održali dobro oralno zdravlje. Većina profesionalaca preporučuje posete stomatologa dva puta godišnje kako bi pratili vaše oralno zdravlje, čak i ako nemate nikakve simptome stomatoloških problema. Ako osećate osetljivost na zube, otečene desni, bolove ili druge simptome, bilo bi dobro da ranije zakažete pregled kod stomatloga.

Kako izgleda stomatološki pregled

Dok svaka stomatološka ordinacija koju posećujete može biti malo drugačija, evo šta možete očekivati od tipičnog stomatološkog pregleda:

Medicinska istorija: Obično ćete biti upitani o svojoj novijoj medicinskoj istoriji na početku pregleda. Ovo pomaže vašem stomatologu da proceni vaše celokupno oralno zdravlje.

Rendgenski snimci: Ovaj dalji pregled vašeg oralnog zdravlja i stanja zuba, vaš stomatolog ili higijeničar često će uzimati rendgenski snimak. Rendgenski snimci su potrebni jednom godišnje da biste bili sigurni da vaš stomatolog može pravilno da prati sve probleme.

Čišćenje: Na redovnom pregledu možete očekivati čišćenje zuba od stomatologa. Ovo je proces dubokog čišćenja, a obimniji je od vaših svakodnevnih oralnih higijenskih navika, pa je važno da nabavite redovno profesionalno čišćenje.

Procena: Vaš stomatolog će proceniti vaše rendgenske snimke i usta da vidi da li su potrebne neke plombe ili neki drugi tretmani. Tada ćete razgovarati o lečenju šupljina ili kanala korena koji su iskakali od vaše poslednje posete.

Tretman: Ukoliko je potrebno dalje lečenje, moraćete da zakažete još jedan pregled kako biste nastavili, ili ako je moguće, započnite tretman tokom početnog pregleda.

Svi stomatološki pregledi mogu da variraju u zavisnosti od stanja pacijenta. Mnoga uobičajena pitanja, vezana za zdravlje zuba, je teško otkriti bez posete stomatologu. Zato su redovni pregledi od vitalnog značaja za sprečavanje ekstremnih problema, kao i ka tome da ostanete zdravi!

Stomatološki pregled u

U stomatološkoj ordinaciji sa ponosom nudimo preventivnu negu i preglede našim pacijentima kako bismo obezbedili produženo oralno zdravlje! Ukoliko imate bilo kakvih pitanja o tome šta možete očekivati od pregleda zuba ili zelite da zakažete prvi termin. Pozovite nas danas na +381 65 2216382 ili nam pošaljite email.

Iskusni tim naših stručnjaka je tu da vam pomogne.